Єврокомісія до кінця червня оголосить висновки щодо статусу кандидата для України - Мішель

Єврокомісія до кінця червня оголосить висновки щодо статусу кандидата для України - Мішель

Укрінформ
До кінця червня Європейська комісія оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

Про це голова Євроради Шарль Мішель заявив на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«На кінець червня буде вже оголошення перших проміжних висновків і можемо це поставити на порядок денний Європейської ради, щоб була політична дискусія, щоб був діалог, щоб був поступ», - сказав очільник Євроради.

Він наголосив, що відчуває дуже сильну підтримку вибору України.

Читайте також: Україна очікує підтримки європейських держав на шляху вступу до ЄС – Президент

Глава Євроради також констатував, що Україна демонструє відданість європейським принципам і свободам щодня: «Ви бʼєтеся не просто за майбутнє українських дітей, а і за фундаментальні основоположні цінності, засади Європи».

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Мішелем – обговорили підтримку України і критерії вступу до ЄС

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу першу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-