Україна має вимагати у рф видачі Киви - глава правоохоронного комітету Ради

Україна має вимагати у рф видачі Киви - глава правоохоронного комітету Ради

Укрінформ
Офіс Генерального прокурора має звернутися до російської федерації з вимогою видати колишнього проросійського народного депутата Іллю Киву для здійснення над ним правосуддя в Україні, бо він – громадянин Української держави.

Про це голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

«Він (Кива – ред.) – громадянин України, тому правосуддя має бути здійснене в Україні. Офіс Генерального прокурора по своїй лінії буде звертатися до російської федерації з вимогою видати громадянина України для проведення слідства. Чи видасть РФ його? Будемо дивитися», - сказав він.

Читайте також: російський генерал відмивав гроші в Україні через ексдепутата Киву

Іонушас уточнив, що слідчі дії щодо Киви наразі тривають. Водночас голова правоохоронного комітету висловив сподівання, що він якомога швидше буде притягнутий до відповідальності.

Як повідомлялося, Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

Читайте також: ДБР ініціює оголошення Киви у міжнародний розшук

За день до повномасштабного вторгнення росії Кива записав відеопривітання з днем радянської армії й озвучив потребу у визволенні України. Наразі він перебуває на території росії.

10 березня Личаківський районний суд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15 березня Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандату за особистою заявою.

29 березня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що підписала ще одну підозру Киві. За її словами, інкриміновані Киві правопорушення – це вчинення публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та заклики до агресивної війни (ст. 436 КК України).

Фото з сайту: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-