Киві повідомили про підозру у держзраді

Киві повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату Іллі Киві у державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомляє у Телеграмі.

«Кива Ілля Володимирович, повідомляю вас про підозру. В найближчий час ми оголосимо вас в міжнародний розшук. Потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Така ваша доля, іншої не буде», - наголосила Венедіктова.

За її словами, на основі зібраних доказів «вважаю, що ви своїми діями і висловлюваннями заподіяли колосальну шкоду Державі Україна. Ви зробили все від вас залежне, щоб «запросити» в наш дім російського агресора, ви зробили все, щоб кордони нашої держави змінились, ви зробили все, щоб мільйони людей ночували в бомбосховищах, ви зробили все, щоб мільйони українців жили на кордонах сусідніх держав, а багато з них ніколи не повернулись додому, ви зробили все, щоб українські діти більше ніколи не побачили своїх батьків».

«Все це ви зробили даремно і марно - нічого не вийде ні у вас, ні у ваших кураторів. Але дізнаєтесь ви про це зі ЗМІ в спеціально відведений час для перегляду телевізора, якщо суд вважатиме доводи прокурорів переконливими», - підкреслила генпрокурор.

«Ілля Володимирович, це не емоція. Я перелічила факти. Я в своєму праві так вважати на посаді українського прокурора. Як генеральний прокурор я реалізовую своє право перевести вас у статус підозрюваної особи. До речі, кокарда вам не пасує», - зауважила Венедіктова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-