Венедіктова підписала ще одну підозру Киві

Венедіктова підписала ще одну підозру Киві

Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що підписала ще одну підозру вже колишньому народному депутату Іллі Киві.

Як передає Укрінформ, про це вона поінформувала у Фейсбуці.

«Інформую суспільство про те, що підписала чергову підозру Киві І.В.», - зазначила Венедіктова.

Інкриміновані Киві правопорушення – це вчинення публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 КК України), заклики до агресивної війни (ст. 436 КК України).

Венедіктова, серед іншого, уточнила, що прокурори докладають колосальних зусиль, щоб затримати вже колишнього народного депутата.

«Це, як виявилось, не так і просто. Ми маємо підстави стверджувати, що Кива користується іншими документами, не тими, які відомі слідчим і прокурорам. Але обов‘язково притягнемо його до відповідальності», - наголосила генпрокурор.

Окремо вона зазначила, що багато чує і читає про «революційну доцільність» притягнення всіх без винятку депутатів від ОПЗЖ до кримінальної відповідальності.

«Мій коментар щодо цього – прокурори не можуть і не будуть реєструвати провадження без відповідних на те причин, які вписуються в межі КПК і КК», - написала генпрокурор.

У свою чергу, звертаючись до депутатів ОПЗЖ, вона заявила, що їм не варто вважати, що їхньою діяльністю ніхто не цікавиться.

«Ми розслідуємо достатню кількість справ, у рамках яких вивчаються питання прямої чи дотичної участі у підготовці воєнних дій проти України, майнові питання, тощо», - поінформувала Венедіктова.

Окремо вона зауважила, що «ми всі сьогодні бачимо, як багато хто різко і несподівано поміняв риторику і перетворився в справжніх українських козаків».

«Так, є і такі, і за їхню позицію українці їм вдячні. Але є і ті, хто був змушений, вибачте, прикрити рота тому, що в агресора провалився план захоплення України. Таких ми теж знаємо і не пробачимо. Патріотизм не починається в момент перетину українського кордону з сумками, набитими грошима, в одному салоні з тими, хто має бути на передовій», - написала вона.

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності. Верховна Рада 15 березня позбавила Киву депутатського мандата.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-