Львівський суд заочно арештував Киву

Львівський суд заочно арештував Киву

Укрінформ
Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова 10 березня задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Іллі Киві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Личаківський районний суд м. Львова.

"Слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова 10 березня задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Киві Іллі Володимировичу, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст.110, ч.1 ст.111, ч.2 ст. 436-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що клопотання розглянуто за правилами ч.6 ст.193 КПК України, якою передбачено, що слідчий суддя розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та може обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого лише у разі доведення прокурором наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, а також наявності достатніх підстав вважати, що підозрюваний, обвинувачений виїхав та/або перебуває на тимчасово окупованій території України, території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, та/або оголошений у міжнародний розшук.

Відповідно до положень ч.4 ст. 197 КПК України, строк дії ухвали не зазначається.

Як повідомлялося, Генпрокуратура оголосила Іллі Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії і озвучив потребу у визволенні України. Сам Кива зараз перебуває за кордоном. Партія, до якої він належав – «Опозиційна платформа – За життя», 3 березня виключила його зі своїх лав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-