Санкції проти росії необхідно нарощувати ще більше – Зеленський

Санкції проти росії необхідно нарощувати ще більше – Зеленський

Укрінформ
Санкції проти росії необхідно ще більше посилювати з огляду на її подальшу збройну агресію та вбивства мирних українців.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час спільного з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Хочу подякувати за потужну санкційну політику, дякую всьому світові, дякую Європейському Союзу, Урсулі фон дер Ляєн. Я вдячний особисто за п’ятий санкційний пакет, але я вважаю, що цього замало. Вони (росіяни – ред) у нас дуже багато всього забрали. Вони у нас забрали і території, і людей", - сказав Зеленський.

Читайте також: Моравецький заявляє, що санкції не діють - росія «пристосувалася»

Він додав, що Україна зможе повернути території, але не зможе повернути людей, і за все це буде велика відповідальність росії.

"Прошу допомагати своїми санкціями, вони повинні тільки нарощуватись, інакше росія нічого і нікого не хоче чути", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Держави-партнери видворили вже 443 російських дипломатів

Він також подякував ЄС за підтримку протягом багатьох років та фінансову допомогу, яка дуже важлива в умовах, коли українські підприємства через загарбників, через ракетні удари не можуть працювати повноцінно. Він також подякував за підтримку зброєю.

"Я не хотів би як Президент ліберальної мирної держави говорити сьогодні багато про зброю, але сьогодні ми боремось за наше життя, свободу, територіальну цілісність, за всіх наших людей", - сказав Зеленський.

Читайте також: Шольц вважає, що санкції зроблять росію неконкурентоспроможною

Він також акцентував, що мета Україна - бути в Європейському Союзі, бо ми поділяємо одні й ті самі цінності та за них українці зараз борються - за свободу, за права людей, право вибору, право захищати, жити, народжуватись, жити довго у вільній державі.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Зеленського з Урсулою фон дер Ляєн та Жозепом Боррелем відбулася у Києві. Вони 8 квітня прибули з візитом до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-