Моравецький заявляє, що санкції не діють - росія «пристосувалася»

Моравецький заявляє, що санкції не діють - росія «пристосувалася»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що санкції, запроваджені проти росії за її збройну агресію щодо України, не діють і необхідні швидкі кроки, аби завдати потужного удару по російській економіці.

Про це він заявив на пресконференції у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

На думку глави польського уряду, росія значною мірою "пристосувалася" до запроваджених санкцій і може їх ігнорувати.

“Cанкції, які введені наразі, не діють”, - наголосив Моравецький.

Він нагадав, що кілька днів тому, після викриття злочину, скоєного росіянами проти мирних жителів Бучі, посли, які займаються економічними справами та санкціями, схвалили “дуже радикальні санкції”.

Читайте також: Зеленський озвучив спосіб, як зупинити платежі за російську нафту

Проте відкладення на чотири місяці введення у дію заборони на купівлю на російське вугілля "дуже розчаровує", зазначив прем'єр-міністр Польщі.

“Відстрочення на чотири місяці означає, що практично лише в серпні ми можемо розраховувати на повне блокування російського вугілля. Тоді як вугілля можна замінити набагато швидше”, – сказав Моравецький.

Стосовно питання щодо ембарго на російську нафту він зазначив, що якщо хтось вагається з приводу радикальних санкцій проти рф і хоче надалі купувати цю нафту, то на неї потрібно накласти додаткове мито. Відтак не буде дешевої нафти з росії.

Читайте також: Рада ЄС має ввести додаткові санкції проти рф за злочини проти українців – Шмигаль

“Тому я ще раз закликаю наймогутніші столиці ЄС діяти швидко. Треба запровадити санкції, які будуть мати вирішальний вплив на стан російської економіки”, – підкреслив Моравецький.

Він наголосив, що необхідно припинити війну рф проти України та покласти край злочинам росіян.

“Нехай політика інтересів не домінує над політикою совісті", - резюмував Моравецький.

Як повідомлялося, Європейський Союз ухвалив п’ятий пакет санкцій проти росії, який містить заборону на купівлю російського вугілля; це обмеження запрацює з серпня.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-