Держави-партнери видворили вже 443 російських дипломатів

Держави-партнери видворили вже 443 російських дипломатів

Укрінформ
Від початку вторгнення росії на територію України держави-партнери видворили 443 співробітників російських дипломатичних установ.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Світ реагує на зухвалу війну рф висилкою російських дипломатів. Від початку вторгнення росії на територію України держави-партнери видворили 443 співробітників російських дипломатичних установ», - зазначило МЗС.

Читайте також: Японія висилає російських дипломатів та оголошує нові санкції проти рф

Відомство наголосило, що США, Велика Британія, Чехія суттєво скоротили дипломатичну присутність держави-агресора ще до розв’язання Росією повномасштабної війни.

«Цей крок - акт солідарності з Україною, продовження зусиль з посилення глобальної ізоляції рф», - підкреслило міністерство.

Читайте також: радянський меморіал у Берліні розписали антиросійськими гаслами

У МЗС зауважили, що висилка стала відповіддю партнерів на підривну шпигунську діяльність російських дипломатів і що Захід завдав удару по спроможностях росії вести агресивну політику, підривати мир і безпеку в Європі та перешкоджати допомозі України.

«Російські дипломати роками поширювали пропагандистські наративи, намагаючись викривити дійсність та приховати справжнє обличчя Кремля. Висилка дипломатів - пряма відповідь демократичного суспільства на злочини російського режиму», - додало відомство.

Читайте також: Австрія висилає чотирьох російських дипломатів

Міністерство закордонних справ закликає партнерів застосувати максимальний тиск на рф, щоб зупинити її варварську війну проти України.

Як вже повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Читайте також: Чорногорія висилає ще чотирьох російських дипломатів

Російська агресія проти України викликала тверду та об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, що рятуються від путінської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-