Австрія висилає чотирьох російських дипломатів

Австрія висилає чотирьох російських дипломатів

Укрінформ
Австрія висилає чотирьох російських дипломатів, які діяли у порушення Віденської конвенції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство APA.

«Після кількох днів вагань Австрія також приєднується до двосторонніх європейських санкцій проти російських дипломатів. Як повідомила у четвер (7 квітня - ред.) речниця міністра закордонних справ Александера Шалленберга, дипломатичний статус трьох співробітників посольства росії у Відні та одного співробітника генерального консульства в Зальцбурзі скасовується. Особи мають залишити Австрію не пізніше 12 квітня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці особи вчинили дії, «несумісні з Віденською конвенцією» – з натяком на шпигунську діяльність.

Водночас, як зазначає APA, висилка чотирьох російських дипломатів є радше символічним кроком з огляду на дипломатичну присутність росіян в Австрії. Лише у посольстві рф у Відні акредитовано 146 осіб. Якщо до цієї кількості додати ще співробітників російської місії при міжнародних організаціях та ОБСЄ то загальна кількість російських дипломатів становить близько 290 осіб. Австрія має в Росії 33 співробітників посольства.

Читайте також: У посольства рф в Ірландії почалися проблеми з банками й пальним – ЗМІ

Як повідомлялося, європейські країни почали висилати російських дипломатів із своїх країн. Відповідні дії вже зробили Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Норвегія, Данія, Швеція, Греція, Румунія, Латвія, Естонія, Словенія, Люксембург, Хорватія.

Європейський Союз також вислав 19 російських дипломатів із Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-