Шольц вважає, що санкції зроблять росію неконкурентоспроможною

Шольц вважає, що санкції зроблять росію неконкурентоспроможною

Укрінформ
Санкції проти росії є дієвими, вони глибоко зачеплять усі галузі російської економіки та зроблять її фактично неконкурентоспроможною.

Таке переконання висловив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном пресконференції на Даунінг стріт ,10 у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою запроваджених безпрецедентних санкцій Шольц назвав те, щоб росія в підсумку заплатила «драматичну ціну». Санкції, за його оцінкою, є високоефективними, адже росія є дуже залежною від імпорту технологій з ЄС, Північної Америки, Японії, Південної Кореї, який вона не зможе компенсувати з інших джерел на глобальному ринку.

Читайте також: Моравецький заявляє, що санкції не діють - росія «пристосувалася»

Акцент санкцій наразі зроблено на Hi-Tech, IT, Software, «відсутність яких не дозволить розвивати економіку, робити її сильною, бути конкурентоспроможною на світових ринках».

Великої шкоди розвитку економіки рф завдасть також неможливість експортувати товари і, насамперед, сировину в інші регіони світу.

«Отже, ми (Захід) є жорсткими та ми будемо успішними в тому, що робимо», - запевнив Шольц.

Канцлер назвав визначальною єдність демократичних країн, на що, очевидно, не розраховував кремлівський шеф. Він підкреслив, що путін прорахувався в оцінці реакції Заходу, в дієвості санкцій, і це турбує самого путіна з кожним днем дедалі більше: він не може використати величезні гроші для фінансування своєї війни.

Читайте також: Шольц – про дзвінки путіну: Намагаємось разом з Макроном донести йому правду про ситуацію на фронті

На тлі критики Німеччини за блокування запровадження більш жорстких санкцій в енергетичній галузі, Шольц запевнив, що ФРН дуже швидкими темпами позбувається залежності від російських енергоносіїв і рекордними темпами будує інфраструктуру для отримання їх з інших джерел.

Це жорстока війна з жахливими руйнуваннями та численними людськими жертвами, сказав Шольц. «Вбивство цивільних людей є воєнним злочином, і відповідальність за них несе російський президент», - підкреслив він.

Політик нагадав, що Німеччина підтримує Україну фінансово та почала, змінивши свою політику, постачати озброєння і буде продовжувати це робити. Успіхи ЗСУ, за його словами, показують, що надана зброя була саме такою, якої українські військові потребують.

Читайте також: Подоляк – Європі: Барель російської нафти дорівнює літру крові українця

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією ЗМІ, канцлер Німеччини Олаф Шольц відкладає ухвалення остаточного рішення про надання Україні високотехнологічних танків для війни з росією, незважаючи на тиск з боку партнерів з правлячої коаліції.

План, що просувається віцеканцлером – міністром економіки Робертом Габеком та міністром закордонних справ Анналеною Бербок від «зелених», передбачає постачання в Україну близько 100 танків.

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтримує ідею проведення суду в Гаазі над вищим російських керівництвом.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-