Шольц – про дзвінки путіну: Намагаємось разом з Макроном донести йому правду про ситуацію на фронті

Шольц – про дзвінки путіну: Намагаємось разом з Макроном донести йому правду про ситуацію на фронті

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що він та президент Франції Емманюель Макрон намагаються під час телефонних розмов із російським президентом володимиром путіним показати йому правдиву картину того, що відбувається.

Про це Шольц заявив на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Лондоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми використовуємо можливість донести до путіна правдиву інформацію про кількість загиблих російських солдатів - це матиме величезні наслідки для російської армії; про масштаб руйнувань російських озброєнь, які неможливо буде надалі використовувати; про те, що його плани не реалізуються так, як він того хотів. Це та інформація, яку він, імовірно, не отримує від свого ближчого кола», - сказав глава німецького уряду.

Він запевнив, що Берлін і Париж узгоджують свої позиції з іншими партнерами та союзниками.

Читайте також: Шольц затримує постачання німецьких танків в Україну — Politico

Канцлер зауважив, що Макрон також веде переговори з путіним у надії переконати його негайно припинити вогонь і вивести війська з України.

Водночас Шольц наголосив, що долю України вирішують виключно українці, ніхто не намагається замінити їх на переговорах із Кремлем, але Захід намагається надати Києву підтримку для посилення переговорних позицій, в тому числі фінансову, за допомогою постачання зброї та посилення санкцій.

Своєю чергою керівник британського уряду заявив, що востаннє телефонував господарю Кремля ще до початку повномасштабного вторгнення та попереджав його про катастрофічні наслідки вторгнення, проте путін запевняв, що жодних подібних планів не має. «Спілкування з путіним не здається мені таким, що дає надію, що йому можна довіряти… Я глибоко скептичний і цинічний зараз щодо його запевнень», - сказав Джонсон.

Читайте також: Макрон не чекає дипломатичних поступок з боку рф у найближчі тижні

При цьому і Шольц, і Джонсон не відповіли на запитання щодо планів відвідати Київ найближчим часом.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-