Макрон не чекає дипломатичних поступок з боку рф у найближчі тижні

Макрон не чекає дипломатичних поступок з боку рф у найближчі тижні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що війна, яку росія розпочала проти України, в наступні дні і тижні не закінчиться.

Про це він сказав в ефірі RTL, передає Укрінформ.

«Ця війна, на жаль, не закінчиться в наступні дні. Для росії 9 травня – важлива дата. Майже напевно, що для володимира путіна 9 травня має бути днем перемоги. Я думаю, що нас чекають дуже важкі сцени на Донбасі», – сказав Макрон.

"Я думаю, що в найближчі тижні не буде багато дипломатичних поступок з боку росії", - додав він.

Читайте також: Франція готова бути одним із гарантів безпеки для України після війни – Макрон

Макрон також згадав про санкції ЄС проти росії: "Ми продовжуємо вводити санкції", - сказав він.

При цьому французький президент звинуватив у відсутності депутатів від “Національного об’єднання” в Європейському парламенті, коли там йшлося про запровадження санкцій проти росії, що, за його словами свідчить про “неоднозначність” відносин деяких осіб з цією країною, незважаючи на війну.

Водночас Макрон вкотре підкреслив: “Ми підтримуємо українців”.

Читайте також: У Краматорську після ракетного удару по вокзалу – десятки загиблих та 100 поранених

Як відомо, лідерка французької ультраправої партії “Національне об’єднання” Марін Ле Пен є головним конкурентом Макрона на президентських виборах, перший тур яких відбудеться цієї неділі, 10 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, вчора, 7 квітня Європейський парламент ухвалив резолюцію з вимогою негайно запровадити ембарго на закупівлю енергоресурсів з росії. Також Європарламент закликав виключити росію з G20 та інших міжнародних організацій, закрити російським суднам вхід до портів, відключити всі російські банки від SWIFT та арештувати активи російських чиновників та олігархів, які повʼязані з режимом путіна. Крім того, вказуючи на участь білорусі у війні в Україні, ЄП закликав запровадити санкції проти білорусі відповідно до російських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-