У росіян, як не вимагатимуть припинення війни, немає майбутнього – Зеленський

У росіян, як не вимагатимуть припинення війни, немає майбутнього – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський упевнений, що у всіх людей у ​​росії, хто не вимагатиме припинення війни та виведення російських військ з України, немає майбутнього.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«У нацизму немає майбутнього. У масових вбивств немає майбутнього. У всіх у росії, хто зараз не вимагатиме припинення цієї підлої війни та виведення російських військ з України, немає майбутнього», - сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що вбиті українці та українки в Бучі, Ірпені та інших містах, в які заходили російські війська, – це останній аргумент для кожного громадянина росії, щоб визначитися: за війну він чи за мир.

Читайте також: Зеленський про санкції: Для зупинки війни треба зробити значно більше

«Якщо за війну, то ви назавжди – до кінця життя – будете ізгоями і зрештою втратите все. А якщо за мир, якщо у вас є хоч трохи сорому за те, що роблять російські війська в Україні, то для таких громадян росії зараз ключовий момент: потрібно вимагати – саме вимагати – припинення війни. Краще зараз, вимагаючи миру, щось втратити, якось зіткнутися з російською репресивною машиною, ніж якщо вас до кінця життя прирівнюватимуть до нацистів», - звернувся Президент до росіян.

Він зазначив, що це стосується не лише будь-яких публічних персон у російській федерації, не лише бізнесменів, а й пересічних громадян.

Читайте також: російські військові змінили тактику й намагаються приховати докази своїх злочинів - Президент

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель і вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв військових злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, убиті представники місцевого самоврядування, діти, люди похилого віку, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди тортур, багато хто вбитий пострілами в потилицю.

Читайте також: У Берліні не сумніваються у достовірності даних супутників щодо Бучі

Видання The New York Times оприлюднило супутникові знімки тіл, знайдених у Бучі після того, як з неї пішли окупанти. Ці космічні зйомки свідчать про те, що деякі з тіл загиблих лежали на вулиці давно. Зокрема, на знімку від 11 березня видно щонайменше 11 загиблих на Яблунській вулиці. Їхні тіла в аналогічних місцях пролежали більше ніж три тижні до відступу російських військ.

Водночас російська пропаганда поширює брехливі повідомлення про нібито непричетність російських військових до масових вбивств у населених пунктах Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-