російські військові змінили тактику й намагаються приховати докази своїх злочинів - Президент

російські військові змінили тактику й намагаються приховати докази своїх злочинів - Президент

Укрінформ
Після побаченого в Бучі у світі серйозно змінюється ставлення до російської держави, однак росіяни намагаються діяти інакше і ховати докази своїх злочинів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Схоже, у світі нарешті серйозно змінюється ставлення до сучасної російської держави. Після того, що світ побачив у Бучі, коли російські війська звідти вийшли. Тепер ставлення до всіх у Росії буде простим: або підтримуєш пошук миру, або підтримуєш нічим не виправдані масові вбивства», - сказав Президент.

Водночас він підкреслив, що є інформація про те, що російські військові змінили тактику й намагаються прибирати з вулиць та з підвалів на захопленій території убитих людей. За його словами, це виключно намагання сховати докази і більше нічого.

«Але в них не вийде, бо вбили дуже багато. Не вийде уникнути відповідальності. Ми знаємо вже про тисячі зниклих безвісти людей. Ми знаємо вже про тисячі людей, які можуть бути або депортовані в Росію, або вбиті. Інших варіантів їхньої долі немає», - зазначив глава держави.

Зеленський розповів, що завдяки об'єктивному розслідуванню, свідкам, супутниковому нагляду за подіями на землі, іншим інструментам, які допомагають встановити правду, будуть з’ясовані всі обставини щодо більшості зниклих українських громадян і щодо більшості воєнних злочинів росії на території України.

Президент переконаний, що якщо світ почав дискусію про те, чи допустимо називати геноцидом те, що зробили російські військові в Україні, то пошук правди вже неможливо зупинити.

«Можна лише швидше відмовитися від подальшої агресії проти України й тим самим спробувати хоч якось скоротити шкоду для російської державності й для тих, тих особисто, хто ухвалює в росії ключові рішення. Якщо ж ні, якщо ж нічого не зміниться, то це самогубство. Самогубство для всіх, хто обере варіант продовження війни», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Згодом генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що найгірша ситуація із жертвами серед мирних жителів може бути у Бородянці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-