ЄС завершив роботу над санкціями проти Росії у разі вторгнення в Україну

ЄС завершив роботу над санкціями проти Росії у разі вторгнення в Україну

Укрінформ
У Євросоюзі завершили роботу над санкціями проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

Читайте також: Канада вже підготувала новий пакет санкцій проти Росії - глава МЗС

«Щодо санкцій… По суті, робота завершена. Ми готові… Я скличу позачергове засідання Ради міністрів закордонних справ і представлю санкції у відповідний момент. Коли настане момент, я скличу екстрене засідання, оскільки санкції – це компетенція Ради ЄС», – сказав Боррель у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Він наголосив, що ЄС працює над тим, щоб такий момент не настав.

Боррель заявив, що Євросоюз підтримує будь-які дипломатичні інструменти та заходи у будь-якому форматі, щоб сісти за стіл переговорів і намагатися уникнути війни.

Читайте також: Санкції ЄС проти Росії торкнуться найважливіших секторів економікифон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в Брюсселі пройде зустріч глав МЗС країн Євросоюзу. Глава МЗС України Дмитро Кулеба візьме участь у цьому заході як спеціальний гість. Міністр поінформує європейських колег щодо актуальної безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України, зусиль нашої держави та її партнерів задля зниження напруги та активізації процесу політико-дипломатичного врегулювання.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив у понеділок, що Україна спостерігає за російськими підрозділами, які нараховують 127 тисяч осіб наземного компонента, з морською та авіаційною компонентою — 147 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-