Визнання «ЛДНР» стане геополітичною поразкою Росії - експерт

Визнання «ЛДНР» стане геополітичною поразкою Росії - експерт

Укрінформ
Офіційне визнання незаконних «республік» в ОРДЛО стане геополітичною поразкою для Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив Ігар Тишкевич, експерт програми міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього.

"Це буде геополітична поразка Росії, тому що це обнуляє формат Мінських домовленостей і розв'язує руки Україні. Але, з іншого боку, це можливість показати російському виборцю, що Кремль начебто переміг. Тому це також варіант", - зазначив Тишкевич.

Він додав, що для Росії також дуже важливо тиснути на Україну економічними засобами: "Це означає створити максимальну важкість, проблеми для української економіки, далі розхитувати ситуацію інформаційно всередині, і згодом, можливо, вдаватися до певних провокацій. Але це вже - наприкінці лютого, на початку весни".

Читайте також: Визнання Росією «ЛДНР» матиме руйнівні наслідки для глобальної безпеки - Кислиця

На думку експерта, Росія вкотре наполягатиме на компромісі України щодо "Мінська".

"Росії сьогодні потрібно небагато, на перший погляд. Це прямі перемовини України з ОРДЛО. Але, якщо подивитися далі, то це дозволяє Кремлю вийти за межі конфлікту, наче РФ не учасник, а лише спостерігач. І це далі дає Росії можливість вийти з-під впливу санкцій і завершити успішно переговори зі Сполученими Штатами Америки, Німеччиною та Францією", - пояснив Тишкевич.

Він зауважив, що Росія концентрує війська на кордоні з Україною, але розуміє, що нескінченно це робити неможливо.

Читайте також: Боррель засудив звернення Держдуми до Путіна про визнання «Л/ДНР»

"Сполучені Штати Америки, які почали цю інформаційну накачку про можливість війни, також змушені реагувати. Байден не може сказати, мовляв, ми не будемо підтримувати Україну. Відповідно, вони постачають зброю. І в такому разі йде спіраль ескалації, а великої війни не хоче ніхто. І дає задню першим той, у кого менш міцні нерви. Виявилося, що, незважаючи на всю ту агресивну риторику Путіна, слабаком виявився саме він", - резюмував експерт.

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "ДНР" і "ЛНР".

Читайте також: Путін прокоментував можливість визнання «Л/ДНР» та заявив про «Мінськ-2»

У МЗС України заявили, що у разі визнання незаконних утворень Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України-

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-