Путін прокоментував можливість визнання «Л/ДНР» та заявив про «Мінськ-2»

Путін прокоментував можливість визнання «Л/ДНР» та заявив про «Мінськ-2»

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявив, що він уже ознайомлений зі зверненням до нього Держдуми РФ про можливість визнання незаконних утворень в ОРДЛО, проте Росія прагнутиме до пошуку рішення в рамках Мінських угод.

Про це він сказав на пресконференції після зустрічі в Кремлі з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

"Я виходитиму (розглядаючи звернення Держдуми, – ред.) з того, що ми повинні зробити все для вирішення проблем Донбасу, але, як і говорив пан федеральний канцлер, зробити це з не до кінця реалізованих можливостей з виконання Мінських угод", – сказав Путін.

За його словами, РФ сподівається, що країни Заходу, в тому числі "і за океаном, і в Європі, насамперед, ФРН і Франція" вплинуть на владу України, щоб "рішення було знайдено".

Раніше на різних майданчиках для перемовин російська позиція з приводу Мінських угод полягала в тому, що Київ має розпочати "прямі переговори з Донецьком та Луганськом", а також почати вирішувати "політичні питання" до того, як будуть вирішені питання безпеки.

У Кремлі сьогодні проходили переговори між президентом Росії Володимиром Путіним і канцлером ФРН Олафом Шольцом про стратегію безпеки в Європі.

Напередодні канцлер Німеччини провів у Києві переговори з Президентом України Володимиром Зеленським. На брифінгу Шольц сказав, що під час візиту до Москви попередить російське керівництво про серйозні політичні, економічні та геостратегічні наслідки для Росії у разі розширення її військової агресії проти України.

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її свідомий вихід із Мінських угод – МЗС

Як повідомлялося, 15 лютого Держдума РФ ухвалила звернення до Путіна з пропозицією невідкладного визнання незалежності так званих "ЛНР" та "ДНР" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уже заявив з цього приводу, що ймовірне визнання Російською Федерацією незалежності так званих "ЛНР" і "ДНР" на тимчасово окупованих територіях України означатиме подальше порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України, грубе порушення Мінських домовленостей і значно ускладнить пошук політичного вирішення цього конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-