Боррель засудив звернення Держдуми до Путіна про визнання «Л/ДНР»

Боррель засудив звернення Держдуми до Путіна про визнання «Л/ДНР»

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що ЄС засуджує звернення Державної думи Російської Федерації до президента Володимира Путіна з проханням визнати як незалежні держави тимчасово окуповані території України (ОРДЛО).

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттер.

"ЄС рішуче засуджує рішення Державної думи РФ направити заклик до президента Путіна визнати непідконтрольні уряду території Донецької та Луганської областей України незалежними утвореннями. Таке визнання стане очевидним порушенням Мінських домовленостей", - заявив Боррель.

Посадовець додав, що підтримка та відданість ЄС незалежності, суверенітету й територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів залишається непохитною.

"Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання та сумлінно працювати у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі", - додав Боррель.

Читайте також: Посол ЄС прокоментував звернення Держдуми Росії щодо визнання «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення російському лідеру Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "Л/ДНР".

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-