До протидії тиску Росії на Україну долучилися Латинська Америка та Океанія – МЗС

До протидії тиску Росії на Україну долучилися Латинська Америка та Океанія – МЗС

Укрінформ
Україні у процесі протистояння російському шантажу та тиску вдалося створити глобальну коаліцію партнерів, яка поділяє і захищає важливі для нас принципи.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС зазначив, що зовнішньополітична команда України продовжує перебувати на постійному зв'язку з партнерами. У цьому контексті він нагадав, що останніми днями провів телефонні перемовини з главами дипломатії Туреччини, Австрії, Молдови, державним секретарем США, генеральним секретарем ООН, міністром закордонних справ Бразилії, і сьогодні перед брифінгом мав розмову з міністром закордонних справ Нової Зеландії.

Глава української дипломатії також привернув увагу до того, що Карибська співдружність КАРІКОМ, яка об'єднує ключові економіки Карибського регіону, підтримала Україну та зробила окрему заяву щодо створеної Росією безпекової кризи і закликала знизити напругу.

Читайте також: ОБСЄ втретє в історії застосувала інструментарій раннього попередження конфліктів – Кулеба

"Ця глобальна географія контактів свідчить про те, що у протистоянні російйському шантажу та тиску Україні дійсно вдалося створити глобальну коаліцію партнерів. Те, що відбувається в Україні, - це не лише українська чи європейська проблема, це навіть більше ніж євроатлантична проблема - йдеться дійсно про безпеку світу. І саме тому наші партнери з Латинської Америки, з Океанії відгукуються на цю проблему і докладають зусиль для її вирішення наявними у їхньому розпорядженні засобами", - сказав Кулеба.

Він додав, що ключовим для нас є те, що Україна ніколи не залишиться сам-на-сам з країною-агресором.

Читайте також: Кулеба переконаний, що ООН може брати активну участь у деескалації

"Ми створили цю коаліцію, вона є живою і буде діяти на захист принципів, які захищає Україна", - переконаний глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 лютого звернулася до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Росією безпекової ситуації навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-