Глава МЗС Італії після візиту в Київ вирушить до Москви

Глава МЗС Італії після візиту в Київ вирушить до Москви

Укрінформ
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо у середу, 16 лютого, планує відвідати Москву з офіційним візитом, одразу після візиту до Києва у вівторок.

Як передає Укрінформ, про це інформує AFP.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо прилетить до Києва у вівторок перед візитом до Москви, з метою проведення перемовин, спрямованих на запобігання російському військовому вторгненню, повідомили сьогодні джерела в італійському міністерстві.

«Ми сповнені рішучості передати Москві чіткі, узгоджені та тверді повідомлення, що повинні зупинити будь-яку агресію чи ескалацію», – сказав Ді Майо на зустрічі з міністром закордонних справ Катару сьогодні.

Читайте також: Глави МЗС України та Німеччини обговорили безпекову ситуацію на тлі російської агресії

За його словами, Італія працює «у тісній координації з європейськими партнерами та союзниками, НАТО та ОБСЄ», щоб завершити кризу, що є найбільшою загрозою безпеці континенту з часів завершення Холодної війни.

Офіс міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова підтвердив, що Ді Майо очікують там у середу.

Як повідомлялося, цього тижня Україну відвідають з візитами очільники МЗС Італії та Великої Британії Луїджі Ді Майо та Ліз Трасс, а також маршалок Сенату Польщі Томаш Ґродзький.

Читайте також: Кулеба обговорив з ЄС і США спільну відповідь на агресію Росії

У четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Фото: LaPresse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-