Кулеба обговорив з ЄС і США спільну відповідь на агресію Росії

Кулеба обговорив з ЄС і США спільну відповідь на агресію Росії

Укрінформ
Глава МЗС України Дмитро Кулеба обговорив з Високим представником ЄС Жозепом Боррелєм й Державним секретарем США Ентоні Блінкеним спільну відповідь на виклики безпеці з боку Росії, а також додаткову підтримку української економіки.

Про це він поінформував у серії Твіттер-повідомлень за результатами телефонних переговорів у п’ятницю, передає Укрінформ.

Коментуючи розмову з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем, Кулеба зазначив, що діалог був сфокусованим на поточній ситуації безпеки.

«Підтверджено: пакет жорстких санкцій проти Росії готовий. ЄС докладе більших зусиль, щоби надати Україні політичну й фінансову підтримку. Вдячний за тверду позицію й готовність до рішучих дій»,- написав глава українського МЗС.

Читайте також: Глави МЗС України та Німеччини обговорили безпекову ситуацію на тлі російської агресії

За підсумками розмови з держсекретарем Блінкеном, український міністр зазначив, що обговорив спільну протидію російським загрозам.

«Крім військової допомоги США готові надати посилену підтримку українській економіці. Росія не має сумніватися: Україна та її партнери готові до рішучих дій на захист нашої країни»,- зауважив глава українського МЗС.

Читайте також: 48 годин на відповідь: Україна вимагає від Росії пояснити військову присутність на кордоні

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Високий представник ЄС Жозеп Боррель відвідав з візитом Вашингтон, де провів зустрічі з керівництвом Сполучених Штатів. Під час цих зустрічей всі сторони підтвердили відданість суверенітету й територіальній цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-