Викритий на хабарі депутат Кузьміних просить тимчасово виключити його з фракції «Слуга народу»

Викритий на хабарі депутат Кузьміних просить тимчасово виключити його з фракції «Слуга народу»

Укрінформ
Викритий на хабарі народний депутат Сергій Кузьміних звернувся до голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк та керівника парламентської фракції Давида Арахамії з проханням тимчасово виключити його зі складу фракції з можливістю повернутися, якщо буде доведено невинуватість.

Про це в Телеграмі поінформувала речниця фракції “СН” Юлія Палійчук, передає Укрінформ. 

“Народний депутат Сергій Кузьміних направив голові партії “Слуга народу” Олені Шуляк та очільнику фракції Давиду Арахамії листа щодо подій за його участі, які мали місце 28 січня 2022 року. В ньому народний депутат просить виключити його з числа членів фракції тимчасово з можливістю повернення, якщо його невинуватість буде доведена у встановленому законом порядку”, - зазначила Палійчук.

Вона повідомила, що звернення Кузьміних буде розглянуто на найближчому засіданні фракції, про результати якого буде повідомлено офіційно. Речниця також уточнила, що Кузьміних не вступав у партію “Слуга народу” і відповідно є позапартійним.

Читайте також: Депутат Кузьміних проігнорував три виклики до прокуратури - САП

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі у сумі 558 тис. грн.

За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Читайте також: Арахамія ініціює позачергове засідання Ради щодо справ Трухіна, Кузьміних та інших депутатів

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що депутат Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом. Спікер парламенту Руслан Стефанчук висловив сподівання на неупереджене розслідування справи Кузьміних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-