Депутат Кузьміних проігнорував три виклики до прокуратури - САП

Депутат Кузьміних проігнорував три виклики до прокуратури - САП

Укрінформ
Народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Кузьміних, якому інкримінують отримання хабара, проінгнорував три виклики до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

"...Будучи заздалегідь належним чином повідомленим про дати, час та місце запланованих процесуальних дій, народний обранець проігнорував три повістки про виклики на 29.01.2022, 31.01.2022, 01.02.2022 та до правоохоронних органів не з’явився", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 31 січня генпрокурор підписала повідомлення про підозру чинному народному депутату, яке направили за місцем його роботи – до Верховної Ради та за відомими місцями проживання і реєстрації. У зв’язку з цим депутат набув статусу підозрюваного і має прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

Читайте також: Венедіктова підписала підозру викритому на хабарі депутату Кузьміних

Проте він проігнорував три виклики на заплановані слідчі дії.

Водночас, за даними САП, 31 січня особа, яка назвалася адвокатом народного депутата, поінформувала слідство, що його підзахисний перебуває у закладі охорони здоров’я та на виклик не прибуде.

У САП звертають увагу, що, відповідно до законодавства, депутат має самостійно повідомляти про причини своєї неявки, а не делегувати це своєму захиснику.

Читайте також: Стефанчук не бачить потреби розглядати на комітеті справу Кузьміних, якого взяли на хабарі

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ затримали на хабарі у сумі 558 тис. грн.

За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що депутат Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук висловив сподівання на неупереджене розслідування справи Кузьміних. Водночас він не бачить потреби розглядати це питання на засіданні комітету ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-