Арахамія прокоментував затримання на хабарі депутата Кузьміних

Арахамія прокоментував затримання на хабарі депутата Кузьміних

Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що народний депутат Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.

Заяву політика опублікувала у Телеграмі речниця фракції "СН" Юлія Палійчук, передає Укрінформ.

"Дорогі друзі, ми, як і ви, дізналися зі ЗМІ інформацію про те, що народного депутата Сергія Кузьміних затримало НАБУ. Для нас ця новина стала шоком, бо Сергій Кузьміних - волонтер, брат легендарного комбата "кіборгів" Олега Кузьміних, який героїчно захищав нашу незалежність, гідно пройшов полон і після нього зміг повернутися на службу. Тому Сергій Кузьміних мав від команди величезний кредит довіри", - заявив Арахамія.

При цьому він наголосив: якщо Кузьміних учинив злочин, то має понести відповідальність згідно із законом.

Читайте також: Народного депутата затримали під час одержання хабаря у пів мільйона – НАБУ

"У цьому випадку ми не будемо прикривати правопорушення патріотичними гаслами, як це роблять деякі політики, які мають на руках підозру в державній зраді. Закон один для всіх, незалежно від прізвищ і біографії. Колишні заслуги перед країною не є і не повинні бути амністією ні для кого", - зауважив голова фракції "СН".

Арахамія додав, що у "СН" вітають зусилля антикорупційної інфраструктури з виявлення правопорушень: "Нашою метою було зробити її дієвою і по-справжньому незалежною. Це було нашим завданням у перші тижні роботи монобільшості. І нинішній інцидент є зайвим підтвердженням тому, що антикорупційні органи позбавлені політичного впливу і для них немає недоторканних".

Читайте також: Арахамія оцінив імовірність розпаду монокоаліції в 10% - ніхто не хоче бути камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня пресслужба НАБУ поінформувала, що чинного народного депутата викрито в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею в Житомирській області.

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про члена парламентської фракції партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-