Венедіктова підписала підозру викритому на хабарі депутату Кузьміних

Венедіктова підписала підозру викритому на хабарі депутату Кузьміних

Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату, затриманого на хабарі у 558 тисяч гривень.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Минулої п’ятниці детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП був викритий народний депутат України 9 скликання. Депутат підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. Мова про правопорушення у сфері медицини. Медицини, на яку сьогодні держава виділяє колосальні кошти й небезпідставно, звісно. Образливо. Нічого і додати... Підозра мною підписана. Далі своє слово скаже суд”, - заявила Венедіктова.

Як повідомлялося, 28 січня пресслужба Національного антикорупційного бюро України заявила, що народного депутата викрито в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Читайте також: В НАБУ завершили розслідування щодо розкрадання 115 мільйонів Київзеленбуду

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про члена фракції партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що депутат Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук висловив сподівання на неупереджене розслідування справи депутата Сергія Кузьміних. Водночас він не бачить потреби розглядати це питання на засіданні комітету ВР.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-