В НАБУ завершили розслідування щодо розкрадання 115 мільйонів Київзеленбуду

В НАБУ завершили розслідування щодо розкрадання 115 мільйонів Київзеленбуду

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування розкрадання 115,19 млн грн комунального об’єднання «Київзеленбуд».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП 24 січня 2022 року завершили розслідування розкрадання 115,19 млн грн комунального об’єднання «Київзеленбуд». 10 особам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до Вищого антикорупційного суду», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2016 – 2018 рр. Київзеленбуд оголосив та провів тендери на закупівлю спецтехніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник гендиректора Київзеленбуду, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями комунального об’єднання та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах трьох наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

НАБУ та САП з’ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти — на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії.

На підставі доказів детективи НАБУ домоглися накладення арешту на корпоративні права італійської компанії та об'єкти нерухомості, які, як вважає слідство, могли збудувати за рахунок коштів, виведених із КО «Київзеленбуду». Йдеться про проєкт із будівництва житла у місті Верона (Італія).

У серпні 2020 року слідство зібрало достатньо доказів для повідомлення про підозру у розкраданні 77,9 млн грн за наведеною схемою семи особам. У грудні 2021 року справа отримала продовження: трьом особам повідомлено про підозру, попереднім семи особам оновлено підозри в контексті нових доказів. Таким чином, загальна кількість осіб, ймовірно причетних до вчинення корупційного злочину, зросла до 10, а загальна сума завданої шкоди комунальному об’єднанню - до 115,19 млн грн.

Читайте також: «Відкат» за перемогу в тендерах: затримали одного з керівників Київзеленбуду

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура встановили нові епізоди розкрадання коштів комунального об’єднання «Київзеленбуд», у зв’язку з чим 10 грудня 2021 року трьом особам, cеред яких колишній в.о. начальника Управління екології і природних ресурсів Київської міської ради, повідомлено про підозру, ще семи оновлено підозри в контексті нових доказів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-