«Відкат» за перемогу в тендерах: затримали одного з керівників Київзеленбуду

«Відкат» за перемогу в тендерах: затримали одного з керівників Київзеленбуду

Фото, відео
Укрінформ
Начальника управління капітальних вкладень комунального об’єднання "Київзеленбуд" та посередника затримали під час передачі 1,75 млн грн "відкатів" за перемогу у тендерах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрили та задокументували масштабну схему розкрадання коштів, що виділялися Київською міською державною адміністрацією для оплати робіт з капітального ремонту парків і скверів та влаштування об’єктів благоустрою столиці.

ДБР затримало одного з керівників Київзеленбуду

Встановлено, що посадові особи Київзеленбуду, використовуючи своє службове становище, налагодили механізм отримання неправомірної вигоди шляхом забезпечення перемог у тендерних торгах залученим комерційним структурам, за що систематично отримували від останніх грошову винагороду в розмірі певної частини від сум тендерів.

Правоохоронці зафіксували низку фактів передачі грошових коштів.

"11 січня 2022 року, під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 550 000 грн та 4 300 доларів США, в порядку ст. 208 (затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, затримані заступник начальника управління капітальних вкладень КО "Київзеленбуд" та посередник. Раніше, у жовтні 2021 року, представник КО "Київзеленбуд" вже отримав першу частину неправомірної вигоди у сумі 2 047 500 грн, що також задокументовано", - заявили в ДБР.

Вирішується питання про оголошення підозри вказаним посадовим особам. Вже проведена низка обшуків у інших фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучено велику кількість готівки, документів, технічних засобів зв’язку тощо, що містять докази злочинної діяльності.

Водночас, як повідомляє Київська міськдержадміністрація, обшук у Київзеленбуді у кримінальному провадженні 2020 року щодо дій підрядних організацій та їх взаємодії із субпідрядними підприємствами сьогодні вночі був проведений без ухвали слідчого та з порушеннями закону.

"Обшук проведено з порушеннями вимог Кримінального процесуального кодексу України, у нічний час, без ухвали слідчого судді та стосувався, зокрема документації, вже вилученої правоохоронними органами у минулому та позаминулому роках. Також уночі був затриманий співробітник підприємства, який вже два тижні перебуває в офіційній відпустці", - заявили у КМДА.

У КМДА запевнили, що Київзеленбуд на кожному етапі надає всебічне сприяння слідству у встановленні істини.

Як повідомляв Укрінформ, станом на грудень 2021 року кількість підозрюваних у справі Київзеленбуду зросла до 10 осіб, розмір завданих збитків - до 115,19 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-