Стефанчук не бачить потреби розглядати на комітеті справу Кузьміних, якого взяли на хабарі

Стефанчук не бачить потреби розглядати на комітеті справу Кузьміних, якого взяли на хабарі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається на неупереджене розслідування справи викритого на хабарі народного депутата з парламентської фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Водночас він не бачить потреби розглядати це питання на засіданні комітету ВР.

Про це Стефанчук заявив під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за словами Голови ВР, він дізнався про відповідну ситуацію із засобів масової інформації та особисто не спілкувався з Кузьміних.

"Моє ставлення, безперечно, до цього є вкрай негативним. Я хочу бачити чітке, зрозуміле, законне і неупереджене розслідування. Після цього розгляд у суді", – зауважив спікер парламенту.

Читайте також: Посадовця Офісу генпрокурора спіймали на хабарництві - САП

Стефанчук наголосив, що ніхто з парламентаріїв не намагатиметься здійснювати вплив на правоохоронні органи чи органи судової влади.

Окрім того, Голова ВР додав, що не бачить потреби розглядати це питання на засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності. Він вважає, що цим питанням мають займатися безпосередньо представники правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 28 січня пресслужба Національного антикорупційного бюро України поінформувала, що народного депутата викрито в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Читайте також: Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про члена фракції партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що народний депутат Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-