Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд визнав винним у наданні неправомірної вигоди ексзаступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Вищого антикорупційного суду.

“Колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього заступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та призначила йому покарання у виді 5 років позбавлення волі”, - інформують у відомстві.

Також суд застосував спеціальну конфіскацію щодо 100 тис. дол., які були предметом неправомірної вигоди.

Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого ексзаступник керівника ДК «Укргазвидобування» надав особі, яка займає відповідальне становище, – прокурору Генеральної прокуратури неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. дол. за зайняття пасивної позиції під час розгляду слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва клопотання про скасування арешту майна - природного газу в обсязі понад 8 мільйонів кубічних метрів, а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно, зазначили у ВАКС.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-