Кулеба обговорив із главою МЗС Данії підготовку євросанкцій проти Росії

Кулеба обговорив із главою МЗС Данії підготовку євросанкцій проти Росії

Фото
Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Королівства Данія Дмитро Кулеба та Єппе Кофод під час зустрічі у Копенгаґені обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Кулеба детально поінформував колегу про безпекову ситуацію поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих Росією територіях України, а також про підсумки зустрічі радників лідерів держав Нормандського формату в Парижі 26 січня.

«Російська Федерація намагається підірвати безпеку не лише України, але і всієї Європи. Ми активно працюємо над консолідацією міжнародної спільноти задля ефективної протидії агресивним діям Росії, оскільки це визначатиме майбутнє архітектури безпеки в усьому євроатлантичному регіоні», - наголосив Кулеба.

Україна має підтримку Данії у зміцненні стійкості на тлі російської агресії / Фото: МЗС

Він висловив вдячність Кофоду за солідарність Данії з Україною на тлі агресії РФ, його особистий внесок у консолідацію міжнародної підтримки та втілення комплексного пакета стримування Росії, який демотивує її від втілення агресивних планів в Європі.

Читайте також: Кулеба побував на аудієнції у королеви Данії

«Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною у цей час підвищених загроз з боку Росії», - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що в Україні дуже цінують непохитну підтримку Данією її суверенітету і територіальної цілісності як на двосторонньому рівні, так і в рамках ЄС і НАТО.

За словами Кулеби, виділення Данією додаткових 22 млн євро на сектор безпеки України є важливим внеском у стійкість і безпеку.

Читайте також: Майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується в Україні - Кулеба

Співрозмовники окремо обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти РФ, а також посилення взаємодії для посилення оборонних спроможностей України і зміцнення її кібербезпеки.

Кофод підтвердив готовність Данії й надалі зміцнювати стійкість України на тлі агресивних дій Росії.

На запит Кулеби Данія погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності України.

Міністри обговорили втілення спільних інвестиційних проєктів. Відповідно до рішення данського уряду, Україна стане ключовим одержувачем технічної допомоги в рамках наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP в період 2022-2026 років із загальним бюджетом у 170 млн євро, 73 з яких будуть спрямовані на проєкти в Україні.

Читайте також: Кулеба: Немає нічого, чого ми не знали би про поточну безпекову ситуацію

«Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів», – наголосив Кулеба.

Міністр також зустрівся із провідними експертами та представниками неурядових організацій Данії, яким повідомив про зусилля України із захисту миру, справедливості та безпеки в Європі, пошук шляхів політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, 26-27 січня Кулеба здійснює візит до Королівства Данія на запрошення Кофода.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-