Кулеба здійснить дводенний візит до Данії

Кулеба здійснить дводенний візит до Данії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 26-27 січня здійснить візит до Королівства Данія на запрошення свого данського колеги Єппе Кофода.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

“В ході візиту до Данії заплановані зустрічі глави українського зовнішньополітичного відомства з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, членами данського парламенту, представниками бізнесу та громадських організацій. Також передбачена аудієнція міністра Дмитра Кулеби у Її Величності Королеви Данії Маргрете II”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна не піде на компроміси для умиротворення Путіна — Кулеба

Основним питанням переговорів з данською стороною на тлі агресивних дій Російської Федерації стане безпекова ситуація навколо України. А також участь Данії в комплексному пакеті стримування Росії, який включає дипломатію, жорсткі економічні санкції та поглиблену оборонну співпрацю з Україною.

Українська та данська сторони узгодять питання двостороннього співробітництва, зокрема у сфері кібербезпеки, розбудови українського флоту, реалізації спільних проєктів у сферах енергетики, сільського господарства, переходу на зелену енергетику та енергоефективності. Увагу буде також зосереджено на питаннях взаємодії в рамках міжнародних організацій та пріоритетних напрямів діяльності Кримської платформи.

Читайте також: У МЗС «особливо розчаровані» позицією прем’єра Баварії щодо антиросійських санкцій

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод на запрошення глави українського МЗС Дмитра Кулеби 15-16 січня перебував з візитом в Україні, зокрема відвідав лінію розмежування в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-