Україна не піде на компроміси для умиротворення Путіна — Кулеба

Україна не піде на компроміси для умиротворення Путіна — Кулеба

Укрінформ
Україна не прийме жодних компромісів для умиротворення Президента РФ Володимира Путіна та не прийме поступок за своєю спиною.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю CNN, передає Укрінформ.

«Якщо хтось піде на поступку щодо України, за спиною України, по-перше, ми з цього не приймемо. Ми не будемо в положенні країни, яка знімає слухавку, чує вказівку великої держави і виконує її», - сказав Кулеба.

Міністр зазначив, що Україна багато заплатила, зокрема життями 15 тисяч громадян, за право вирішувати власне майбутнє, власну долю.

Глава української дипломатії також зауважив, що не має жодного сумніву щодо відданості Сполучених Штатів захисту України.

«По-перше, президент Байден особисто відданий Україні. Він знає цю країну, і він не хоче, щоб Росія її знищила. По-друге, ми чули від тих американських офіційних осіб, які відкрито говорили ЗМІ, але також мені та іншим українським чиновникам безпосередньо по телефону, що США залишаться абсолютно відданими (ідеї – ред.) нещадного удару по Росії, у випадку будь-якого типу навали, вторгнення чи втручання», - додав міністр.

Читайте також: Кулеба про союз між Британією, Польщею та Україною: Активно над цим працюємо

Як повідомлялося, 18 січня Кулеба запевнив, що немає жодних підстав стверджувати, що під час перемовин США і НАТО з Росією питання, які стосуються України, вирішуються без урахування позиції нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-