Кулеба: Немає нічого, чого ми не знали би про поточну безпекову ситуацію

Кулеба: Немає нічого, чого ми не знали би про поточну безпекову ситуацію

Укрінформ
Україна підтримує дуже тісний контакт з усіма партнерами, і немає нічого, чого б не знали вони і чого б не знали ми про поточну безпекову ситуацію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна підтримує дуже тісний контакт не лише зі Сполученими Штатами, а й з іншими партнерами, обмінюється інформацією, оновлює безпекові оцінки. І немає нічого, чого не знали б наші партнери і чого б ми не знали про поточну безпекову ситуацію на місці”, - сказав міністр.

Кулеба також закликав зосередитися на підготовці і посиленні здатності стримувати Росію.

Читайте також: Письмова відповідь США Росії у частині щодо України не викликає заперечень - Кулеба

«Ми всі розуміємо, що ризики високі. І насправді немає значення, скільки разів на день ми нагадуємо про неминучість вторгнення чи будь-який інший сценарій. Ми маємо зосередитися на підготовці і посиленні нашої здатності стримати будь-який сценарій і будь-який тип агресивних дій, який заподіє Росія проти України», - зазначив міністр.

Читайте також: Кулеба закликає провести Раду глав МЗС Євросоюзу в Києві

Крім того, на думку глави української дипломатії, кількість російських військових, розміщених уздовж кордону України та на окупованих територіях, є великою і несе пряму загрозу нашій державі, однак наразі ця кількість недостатня для повноцінної війни вздовж усього українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-