Рада створила ТСК для розслідування можливої корупції в органах влади

Рада створила ТСК для розслідування можливої корупції в органах влади

Укрінформ
Верховна Рада підтримала утворення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів можливих корупційних дій, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету.

За відповідний проєкт постанови №6340 проголосувало 266 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою створення ТСК є розслідування фактів можливих корупційних дій в органах державної влади, через які український бюджет недоотримав кошти.

Читайте також: Із «ковідного» фонду торік не використали 11,9 мільярда - Рахункова палата

Автори документа наголошують, що стосується це, зокрема Державної податкової служби, Державної митної служби та НАК «Нафтогаз України».

Передбачається, що в разі виявлення фактів корупції, недоотримані кошти будуть повернуті та направлені на підтримку соціально незахищених верств населення, підприємців, а також охорони здоров’я та освіти.

Як повідомлялося, за 2021 рік Україна опустилась у світовому рейтингу «Індексі сприйняття корупції» на одну сходинку та зайняла 122 місце серед 180 країн. Наша країна отримала 32 бали зі 100 можливих.

Читайте також: Загальний фонд бюджету цьогоріч недоотримав 83,8 мільярда - Рахункова палата

Індекс сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index, СРІ) – показник, який з 1995 року розраховується міжнародною організацією Transparency International. Сама організація не проводить власних опитувань. Індекс розраховують на основі 13 досліджень авторитетних міжнародних установ і дослідницьких центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-