Із «ковідного» фонду торік не використали 11,9 мільярда - Рахункова палата

Із «ковідного» фонду торік не використали 11,9 мільярда - Рахункова палата

Інфографіка
Укрінформ
З Фонду боротьби з COVID-19 у 2020 році не використано 11,9 млрд грн, зокрема 1,4 млрд грн - для закупівлі вакцин проти коронавірусу, а майже пів мільярда - на доплати медикам.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

"11,9 млрд грн не використали з Фонду боротьби з COVID-19 у 2020 році, зокрема 1,4 млрд грн - для закупівлі вакцин проти коронавірусу, а майже пів мільярда - на доплати медикам. При цьому 25,7 млрд грн, або третину всіх коштів Фонду, спрямували на дороги", - написав Пацкан.

За його словами, МОЗ і ДП "Медзакупівлі" не забезпечили оперативного здійснення централізованих закупівель медвиробів і обладнання для медзакладів. Подекуди погодження між ними необхідних документів тривало до 3,5 місяців з дати рішення про виділення коштів. У результаті закуплене обладнання у 2020 році лікарні отримали зі значним запізненням, зокрема апарати штучної вентиляції легень у листопаді 2020 року– у березні 2021 року, комп’ютерні томографи – у першому кварталі 2021 року.

"До проведення цього контрольного заходу ми залучили усі територіальні управління Рахункової палати. Наші фахівці опрацьовували інформацію, отриману на запити від 40-ка центральних органів виконавчої влади і місцевих адміністрацій та 626-ти закладів охорони здоров’я", - констатував Пацкан.

Як повідомляв Укрінформ, із розподілених урядом 78 млрд грн через Фонд боротьби з COVID-19 торік фактично використали 67 млрд грн. За січень-жовтень 2021 року на боротьбу з COVID-19 витрачено понад 31 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-