Українське посольство у Німеччині змушене вести «воєнну дипломатію» - Мельник

Українське посольство у Німеччині змушене вести «воєнну дипломатію» - Мельник

Укрінформ
Українське посольство змушене вести в Берліні «воєнну дипломатію», що не всім подобається у політичному істеблішменті.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник в інтерв’ю Укрінформу.

«Уже майже вісім років поспіль Росія веде війну проти України. Це ставить також і перед вітчизняною зовнішньополітичною службою безпрецедентні виклики. По суті, ми змушені вести нову воєнну дипломатію, насамперед у Німеччині, яка відіграє ключову роль для припинення російської агресії», - сказав Мельник.

Він наголосив на критичній важливості мати симпатії серед німецької громадськості та таким чином посилити суспільний тиск на уряд ФРН із тих питань, де офіційний Берлін досі займає стриману позицію: йдеться такі питання як визнання перспективи вступу України в ЄС, просування членства в НАТО, надання оборонного озброєння, активізацію посередницьких зусиль ФРН у Нормандській четвірці, зупинку «Північного потоку - 2», історичну відповідальність Берліна перед українським народом за злочини нацизму, визнання Голодомору, - перелічив Мельник.

Читайте також: Посол назвав здобутки та розчарування 30 років українсько-німецьких відносин

«Звичайно, що вся ця наша медійна активність у Берліні часто муляє око правлячим елітам, адже нерідко наступаєш при цьому на болючі мозолі», - визнав посол, який дав понад 700 коментарів німецьким ЗМІ. Він пояснює таку стратегію тим, що коли гострі питання лунають в пресі, офіційні чинники змушені пояснювати, чому Україні так вперто відмовляють у деяких її проханнях, наприклад, у наданні оборонного озброєння.

«Мені особисто не раз і не два у Берліні не просто делікатно натякали, а й часто відкритим текстом дуже наполегливо «радили» нашу медійну складову дипломатії трошки пригальмувати та згорнути... Іноді напряму жаліються у Київ, і це теж буває», - розповів посол. При цьому відмовлятися від такої публічної дипломатії він не збирається, до то ж посольство дуже активно працює і «традиційно», тобто проводить «тиху кулуарну дипломатію».

Читайте також: Бербок летить до Москви лише після узгодження єдиної позиції з Києвом – посол Мельник

Як повідомлялося, напередодні та під час візиту до Києва глави МЗС ФРН Анналени Бербок у низці впливових німецьких ЗМІ з’явилися коментарі посла Мельника з вимогою надати Україні оборонну зброю, які викликали широкий резонанс і багато запитань на всіляких пресконференціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-