Бербок летить до Москви лише після узгодження єдиної позиції з Києвом – посол Мельник

Бербок летить до Москви лише після узгодження єдиної позиції з Києвом – посол Мельник

Укрінформ
Минула лише половина січня, а вже відбулося кілька важливих контактів між Україною і Німеччиною.

Посол України в ФРН Андрій Мельник в інтерв’ю Укрінформу з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами прогнозує, що рік буде активним.

«Цей політичний рік точно буде дуже і дуже насиченим», - заявив Мельник, який 17 січня був членом української делегації під час першого офіційного візиту до Києва міністра закордонних справ ФРН Анналени Бербок.

Посол акцентував, що Бербок «тільки після чіткого узгодження єдиної переговорної позиції полетить до Москви», 18 січня.

Глава диппредставництва нагадав, що державний міністр (статссекретар – авт.) МЗС Тобіас Лінднер свій перший закордонний візит також здійснив саме до України, вже на дев’ятий день після утворення нової урядової коаліції у Берліні.

Окрім того, днями в Києві побував політичний радник канцлера Єнс Пльотнер. Це перший візит радника канцлера до України за всі 7 років існування Нормандської четвірки.

«Є чітке розуміння того, щоб наш Президент Володимир Зеленський ще цього року відвідав Берлін. Сподіваюся, що і канцлер (Олаф) Шольц здійснить якнайшвидше свій перший візит в Україну», - поінформував також Мельник, зауваживши, що українська сторона активно працює над формуванням переговорного графіку, починаючи ще з часу, який передував утворенню нового уряду, який працює з 9 грудня.

Як стало відомо Укрінформу, днями в Берліні також побувала делегація НАК «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-