В уряді Німеччини розповіли, яку саме військову допомогу надають Україні

В уряді Німеччини розповіли, яку саме військову допомогу надають Україні

Укрінформ
В уряді ФРН у відповідь на черговий заклик посла України Андрія Мельника надати Києву оборонну зброю заявили, що Німеччина вже допомагає Україні у військовій галузі і своєї політики не змінюватиме.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу наголосила: «Незалежно від нашої обмежувальної політики щодо експортного контролю, фактом є те, що ми надаємо Україні багатосторонню підтримку, зокрема й у військовій галузі».

У цьому зв'язку вона згадала спорудження військового госпіталю в Україні, постачання медичного обладнання та санітарних матеріалів, а також лікування поранених українських військовослужбовців, зокрема й у шпиталях Бундесверу.

Своєю чергою речниця федерального уряду Крістіане Гоффманн повторила позицію офіційного Берліна, що конфлікт навколо України має бути врегульований виключно політичними засобами, а не військовими. Німеччина, безумовно, підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, наголосила вона.

Речниця німецького уряду також нагадала, що українська проблематика цього тижня активно обговорюється. У цьому зв'язку вона згадала сьогоднішні переговори між Росією і США у Женеві, зустріч у середу Ради НАТО-Росія та обговорення у четвер європейської безпеки в межах ОБСЄ.

Як повідомлялося, посол України у ФРН Андрій Мельник в інтерв'ю газетам Funke Mediagruppe закликав Німеччину відмовитися від політики блокування надання Києву оборонної зброї для протидії російській агресії.

Міністр оборони Україні Олексій Резніков наприкінці грудня поінформував, що Повітряні сили України отримають у січні 2022 року від уряду Німеччини мобільний польовий госпіталь. За його словами, від 2014 року понад 160 українських військових пройшли лікування у Німеччині, а загалом за цей час ФРН перерахувала Україні понад 13 мільйонів євро на медичні потреби та обладнання.

Раніше Резніков заявляв, що представник Німеччини заблокував постачання Києву зброї, погоджену в межах НАТО.

За інформацією видання Bild, Німеччина з травня 2021 року використовує механізм НАТО, щоб завадити іншим членам Альянсу продавати зброю Україні для оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-