Україна у січні отримає від Німеччини мобільний польовий госпіталь – Резніков

Україна у січні отримає від Німеччини мобільний польовий госпіталь – Резніков

Укрінформ
Повітряні сили України отримають у січні наступного року від уряду Німеччини мобільний польовий госпіталь.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері міністр оборони Олексій Резніков.

Він нагадав, що з 2014 року понад 160 українських військових пройшли лікування у Німеччині, а загалом за цей час ФРН перерахувала Україні понад 13 мільйонів євро на медичні потреби та обладнання.

«Завдяки нашим партнерам також у січні 2022 року українські Військово-повітряні сили отримають мобільний польовий госпіталь Role-2. Ми цінуємо це», - написав Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, видання Bild, яке провело власне розслідування, писало, що Німеччина з травня 2021 року використовує механізм НАТО, щоб не допустити інших членів Альянсу до продажу зброї Україні для її оборони.

Згідно з інформацією таблоїду, через німецьке вето та інші тактики було заблоковано постачання 90 гвинтівок Barrett M82 зі США та 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви.

Україна оплатила обидві системи озброєння ще на початку 2021 року через Агентство підтримки та закупівель НАТО (NSPA), але в травні представники Німеччини та Нідерландів у раді NSPA виступили проти продажу американських гвинтівок і заблокували їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-