Посол України вимагає від Німеччини припинити блокувати постачання зброї

Посол України вимагає від Німеччини припинити блокувати постачання зброї

Укрінформ
Німеччина має відмовитися від політики блокування надання Києву оборонної зброї та допомогти Україні боронитися від агресії.

Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник газетам Funke Mediagruppe, які вийшли друком у понеділок, передає Укрінформ.

Він закликав новий уряд «відмовитися від існуючої - з точки зору моралі абсолютно хибної - політики блокування і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням», адже українці мають повне право на самооборону.

Німеччина, на переконання посла, несе таку ж історичну відповідальність перед Україною за злочини нацизму, як і перед Ізраїлем. Саме тому, за його словами, Україна вправі розраховувати на «масивну військову підтримку» з боку ФРН саме зараз, аби значно підвищити ціну нападу Путіна на Україну та встигнути йому запобігти.

Український дипломат підкреслив, що небезпека російського повномасштабного військового вторгнення в Україну досі залишається високою, Путін не відмовився від планів знищення української державності. Берліну, підкреслив Мельник, не варто недооцінювати цю перманентну небезпеку війни і легковажити нею.

Крім того, дипломат закликав уряд Німеччини пролобіювати якнайшвидший вступ України до НАТО та ЄС. На його думку, лише членство України в Північноатлантичному альянсі відіб’є в Путіна спокусу нападати на Україну.

Мельник, коментуючи переговори між Заходом і Росією цього тижня, зауважив, що було б наївним сподіватися на якісь прориви. Він порадив західним союзникам натомість запровадити негайні санкції проти Москви, поки не стало занадто пізно. Невід’ємною частиною цього санкційного каталогу він назвав остаточну зупинку проєкту «Північний потік-2».

Мельник застеріг Німеччину від «політики умиротворення щодо дедалі агресивнішої Росії». Він закликав Захід «ставитися до Москви як до прокаженого, як до держави-парії, що має зазнати міжнародної ізоляції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-