План оборони, кібербезпека і зброя: Данілов розповів, що розглянула РНБО

План оборони, кібербезпека і зброя: Данілов розповів, що розглянула РНБО

Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони України на засіданні під головуванням Президента України Володимира Зеленського обговорила питання про першочергові заходи щодо забезпечення національної безпеки від внутрішніх і зовнішніх загроз.

До порядку денного було внесено 21 питання, повідомив cекретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання.

Зокрема, було розглянуто питання щодо висновків з оцінки обстановки довкола державного кордону України. Крім того, РНБО розглянула питання щодо механізмів реалізації Плану оборони України.

«Вперше за 30 років прийнято План оборони нашої країни, - суцільної оборони. Якщо раніше цим питанням переймалися тільки військові, то сьогодні цей план більш розгорнутий, у забезпеченні оборони беруть участь набагато більше установ та організацій», - сказав Данілов, нагадавши, що з 1 січня 2022 року набуває чинності закон про основи національного спротиву.

На засіданні було затверджено план реалізації Стратегії кібербезпеки, який передбачає виконання заходів, що посилюють кібернетичну безпеку держави.

Також, за словами Данілова, на засіданні йшлося про виконання рішень щодо запровадження санкцій відносно контрабандистів. «Санкції працюють», - сказав Данілов, наголосивши, що в результаті їх застосування до державного бюджету додатково зібрано 71 млрд. грн.

Обговорено «дорожню карту» з реалізації Закону України «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». «Маємо розуміння, що до кінця травня він має почати працювати», - сказав Данілов, спрогнозувавши, що наприкінці травня наступного року на засіданні РНБО відповідно до законодавства можуть бути визначені перші олігархи.

Крім того, було проголосовано кілька протокольних доручень, зокрема, про забезпечення житлом військовослужбовців та ветеранів; вирішення протягом місяця питання про вирівнювання заробітних плат військовослужбовців; питання стосовно можливості синхронізації санкцій з партнерами у разі застосування санкцій до громадян України; доручення уряду створити міжвідомчу робочу групу з перевірки постачання з 1 січня 2017 року до 31 грудня 2021 року (за останні п’ять років) до Збройних Сил України основних видів озброєння, військової техніки та продовольства.

Як повідомляв Укрінформ, Данілов представив доповідь про підсумки діяльності РНБО України у 2021 році. За словами Секретаря Ради, у поточному році РНБО провела 36 засідань, на яких розглянуто 150 питань, ухвалено та введено в дію указами Президента України близько 90 рішень. «Це найбільша кількість засідань за часи незалежності нашої держави», - наголосив він.

Як повідомлялося, 30 грудня 2021 року в Києві відбулося засідання РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-