Україна закликала Росію припинити ескалацію та повернутися за стіл переговорів

Україна закликала Росію припинити ескалацію та повернутися за стіл переговорів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Росію утриматися від нової військової атаки на Україну та повернутися за стіл переговорів.

Про це він заявив на міністерській зустрічі ОБСЄ в Стокгольмі, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хочу ще раз підкреслити, що Україна залишається відданою Мінським домовленостям та мирному врегулюванню українсько-російського конфлікту. Ми закликаємо Росію до участі в обговоренні способів виведення своїх військ з Донбасу та Криму. Ми закликаємо російське керівництво утриматися від нової військової атаки на Україну та повернутися за стіл переговорів”, - зазначив він.

Кулеба також закликав Росію утриматися від спроб дестабілізувати Україну зсередини.

Окрім того, глава українського МЗС наголосив, що небажання Кремля поважати права суверенних держав вільно обирати їхнє майбутнє залишається ключовим викликом для стабільності в Європі.

“Російська збройна агресія проти України призвела до безпрецедентної кризи довіри в цій організації (ОБСЄ- ред.). Кремлівське небажання поважати право суверенних держав вільно обирати їхнє майбутнє та безпекові домовленості залишається ключовим викликом для стабільності в Європі”, - зазначив він.

Кулеба додав, що неодноразові відмови Москви продемонструвати конструктивну залученість у якості сторони конфлікту в рамках Тристоронньої контактної групи й у Нормандському форматі зробила очевидним брак політичної волі Росії досягти врегулювання конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Швеції у четвер, 2 грудня, розпочалася 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-