У Раді Європи назвали напрямки для подальших реформ в Україні

У Раді Європи назвали напрямки для подальших реформ в Україні

Укрінформ
Україна є найбільшою і найважливішою країною для Ради Європи.

На цьому наголосила генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич на спільній з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, передає кореспондент України.

“Наша співпраця з Україною є постійною, дуже очевидною. Вона відповідає інтересам України і, як сказав правильно пан міністр, звичайно, це найбільша країна в нашій роботі. Україна, фактично виходить, є найважливішою для нас серед усіх інших країн”, - сказала вона.

Читайте також: Венедіктова зустрілася з генсеком РЄ - говорили про реформу і боротьбу з корупцією

Генеральна секретарка РЄ зауважила, що бачить прогрес у нинішніх реформах в Україні, та відзначила сфери для подальших реформ: виконання рішень Європейського суду, захист мов меншин, захист прав на освіту, судова реформа та запобігання і боротьба з корупцією.

“Мені було приємно почути від пана міністра, що Україна продовжує йти шляхом реформ, і я запевнила міністра, що Рада Європи готова продовжувати підтримувати такі дії”, - підкреслила Пейчинович-Бурич.

Читайте також: Генсек Ради Європи закликала Росію надати доступ до окупованого Криму

Генсек Ради Європи також відзначила, що міжнародна організація повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в рамках її міжнародно визнаних кордонах.

Як повідомляв Укрінформ, генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич перебуває в Україні з офіційним візитом.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-