Генсек Ради Європи закликала Росію надати доступ до окупованого Криму

Генсек Ради Європи закликала Росію надати доступ до окупованого Криму

Укрінформ
Рада Європи занепокоєна ситуацією із правами людини в окупованому Росією українському Криму і прагне отримати доступ своїх органів до півострова.

Про це заявила генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич під час Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже занепокоєні станом захисту прав людини на Кримському півострові. Ми робимо все для того, щоб органи Ради Європи отримали доступ до Кримського півострова", - заявила вона.

За словами Пейчинович-Бурич, мова, зокрема, йде про доступ до Криму комісара Ради Європи з прав людини.

"Ми рішуче засуджуємо анексію Криму та міста Севастополь. Наш комітет міністрів чітко висловився за мирне врегулювання кризи із забезпеченням суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, з дотриманням стандартів міжнародного права. Ми розраховуємо на реалізацію Мінських домовленостей та рішень Паризького саміту", - заявила генсек Ради Європи.

Під час свого виступу вона також вказала на те, що Україна вже багато зробила на шляху до свого кращого майбутнього. "Багато було досягнуто, права людини краще захищено, виборча реформа забезпечила справедливіше вибори, децентралізація покращила інтеграцію громад, права внутрішньо переміщених осіб були зміцнені, структура власності у сфері ЗМІ стала прозорішою, а також є інші приклади успіху", - заявила Пейчинович-Бурич.

Читайте також: РФ розмістила в окупованому Криму потенційні носії ядерної зброї - Джапарова

Водночас вона закликала українську владу до продовження роботи з виконання положень Європейської конвенції з людських прав та рішень ЄСПЛ, забезпечення прав меншин, боротьби з корупцією, реформи судової сфери.

Як повідомлялося, у середу, 7 липня, в Президентському палаці у Вільнюсі (Литва) розпочалася 4-та Міжнародна конференція з питань реформ в Україні, що триватиме два дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-