Венедіктова зустрілася з генсеком РЄ - говорили про реформу і боротьбу з корупцією

Венедіктова зустрілася з генсеком РЄ - говорили про реформу і боротьбу з корупцією

Укрінформ
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова обговорила з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич досягнення у реформі прокуратури та питання боротьби із корупцією.

Зустріч відбулась у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора

“На найвищому рівні обговорено досягнення у реформі прокуратури, зокрема щодо кадрового перезавантаження та відновлення органів прокурорського самоврядування, а також закладення підвалин для початку роботи відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурорів”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, Генпрокурор подякувала РЄ за допомогу у трансформаціях інституції та запровадженні кращих міжнародних практик, зокрема за сприяння в розробці Стратегії розвитку прокуратури, участь у напрацюванні Концепції розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку і експертній підтримці ряду законодавчих ініціатив.

За словами Венедіктової, тепер важливо зберегти досягнуті результати.

"Офісом Генерального прокурора спільно з міжнародними партнерами, зокрема за підтримки Ради Європи, розроблено проєкт нового Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів та інші важливі документи, а також проводиться робота над удосконаленням дисциплінарної процедури. Це репутаційний дороговказ для прокурорів. Також ми докладаємо максимуму зусиль для забезпечення як інституційної незалежності прокуратури, так і незалежності й самостійності кожного прокурора", – заявила вона.

Генпрокурор наголосила, що суспільство хоче бачити прокуратуру чесною, незалежною та ефективною, а довіра людей – це запорука успіху.

Читайте також: Генпрокурор обговорила з делегацією ПАРЄ реформу прокуратури

"Українська прокуратура відкрита до співпраці та запозичення досвіду. Інституція європейського зразка – амбітна ціль, до якої ми вже впевнено крокуємо", - сказала вона.

Співрозмовниці також обговорили тему активізації боротьби із корупцією.

Крім того, Венедіктова поінформувала Пейчинович-Бурич про інші важливі напрямки розвитку та роботи органів прокуратури України. Зокрема, йшлося про розширення практики спеціалізації прокурорів на пріоритетних сферах: розслідуванні воєнних злочинів, протидії кіберзлочинам, захисті довкілля, боротьбі із домашнім насильством.

Генеральний секретар Ради Європи заявила про готовність і надалі підтримувати українську прокуратуру в реформуванні.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-