Генпрокурор обговорила з делегацією ПАРЄ реформу прокуратури

Генпрокурор обговорила з делегацією ПАРЄ реформу прокуратури

Фото
Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова обговорила з делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи реформу прокуратури та системи юстиції, а також процес добору в органи прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Поговорили з представниками Комітету ПАРЄ з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами-членами Ради Європи про реформу прокуратури та системи юстиції, а також процес добору в органи прокуратури”, - повідомила Венедіктова.

За її словами, ОГП запропонував парламентаріям внести зміни до законодавства, щоб усі прокурори і надалі проходили кількарівневу перевірку їх професійного рівня та доброчесності, приходячи в прокуратуру.

На думку Венедіктової, це забезпечить справедливу процедуру і рівні умови для всіх.

Читайте також: Посольство США закликало Венедіктову забезпечити повне розслідування вбивства Гонгадзе

“Наразі триває внутрішнє вдосконалення у органах прокуратури, яке базується на глибинному функціональному аналізі. Ми зараз розробляємо стандарти роботи прокурорів, нові етичні правила та дисциплінарні процедури для них, а також працюємо над відновленням органів прокурорського самоврядування, які зможуть забезпечити реальну незалежність”, - додала вона.

Венедіктова поінформувала, що ОГП планує створити Концепцію розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку. Наразі з цього приводу розпочалися консультації з РНБО, правоохоронними відомствами і міжнародними експертами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-