Стефанчук анонсував «гарячі» дискусії щодо відкликання Третьякової з посади глави комітету ВР

Стефанчук анонсував «гарячі» дискусії щодо відкликання Третьякової з посади глави комітету ВР

Укрінформ
Голова ВР Руслан Стефанчук вважає, що обговорення на фракції «Слуга народу» можливого відкликання Галини Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соцполітики через слова про смерть депутата Антона Полякова буде гострим.

Таку думку він висловив під час брифінгу біля будівлі парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що це буде гаряче питання на фракції. Якщо ви бачили подальшу переписку в офіційному чаті, там дуже багато членів фракції її не підтримали. Я думаю, що це буде дуже гостре питання. Яке рішення ухвалить фракція, таке і буде в рішенні Верховної Ради», - сказав Стефанчук.

Він нагадав, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до нього та до Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях Ради. Окрім цього, Голова ВР додав, що всі фракції і групи, окрім «Слуги народу», звернулися з проханням відкликати Третьякову з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. За словами Стефанчука, відповідні звернення уже направлені до Регламентного Комітету ВР.

Читайте також: Відстороняти Третьякову від участі у засіданнях Ради поки ніхто не пропонував - депутат

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи «Партія «За майбутнє» заявили, що депутат від «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не спростувала, але й не підтвердила відповідну інформацію.

Вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою “Природна смерть”.

Речниця Київської міської прокуратури повідомила, що за попередніми даними, Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство очікує на результати інших судово-медичних досліджень.

10 жовтня заступниця голови парламентської фракції “Слуга народу” Галина Янченко повідомила, що в крові померлого депутата Антона Полякова за результатами токсикологічної експертизи знайшли метадон і алкоголь. Пізніше речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко підтвердив цю інформацію.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії “Слуга народу”. Член депутатської групи «Партія «За майбутнє», голова підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-