Відстороняти Третьякову від участі у засіданнях Ради поки ніхто не пропонував - депутат

Відстороняти Третьякову від участі у засіданнях Ради поки ніхто не пропонував - депутат

Укрінформ
До комітету ВР з питань регламенту ще не надійшли звернення про відсторонення народного депутата від партії «Слуга народу» Галини Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях через висловлювання щодо смерті члена депутатської групи «Партія «За майбутнє» Антона Полякова.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив голова підкомітету з питань Регламенту ВР Павло Фролов (парламентська фракція «Слуга народу»).

«Перепитав голову комітету (Сергія Кальченка — ред.). Він каже, що не надійшло (звернення — ред.) ще про неї», - зазначив парламентарій.

Читайте також: Депутатці «Слуги народу» Третьяковій у залі ВР кричать «Ганьба!»

Як повідомляв Укрінформ, під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи «Партія «За майбутнє» заявили, що нардеп від «Слуги народу» Галина Третьякова в партійному чаті «СН» прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: «На одного ворога менше». Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не спростувала, але й не підтвердила цю інформацію.

Того ж дня голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту про відсторонення Третьякової від участі у п’яти пленарних засіданнях ВР через ці висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко заявив, що члени політсили, членом якої він є, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім фракції «Слуги народу», під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Галини Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також: У Чернігові сьогодні прощаються з депутатом Поляковим

Вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою «Природна смерть».

Речниця Київської міської прокуратури повідомила, що, за попередніми даними, Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство очікує на результати інших судово-медичних досліджень.

10 жовтня заступниця голови парламентської фракції «Слуга народу» Галина Янченко повідомила, що в крові померлого депутата Антона Полякова за результатами токсикологічної експертизи знайшли метадон і алкоголь. Пізніше речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко підтвердив цю інформацію.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії “Слуга народу”. Член депутатської групи «Партія «За майбутнє», голова підкомітету з питань дотриманням антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-