Генерал Годжес розчарований, що Німеччина, Франція і Британія не тиснуть на Кремль сильніше

Генерал Годжес розчарований, що Німеччина, Франція і Британія не тиснуть на Кремль сильніше

Укрінформ
Колишній командувач військ США в Європі Бен Годжес висловлює розчарування тим, що Німеччина, Франція та Велика Британія не роблять більшого тиску на Кремль.

Про це він заявив в ефірі програми «Рада нацбезпеки», розшифровку якої наводить Укрінформ.

За словами Годжеса, "російські війська окупували суверенну територію України – Крим, і буквально минулого тижня ще два українських солдати були вбиті підтримуваними Росією так званими сепаратистами. І це не випадковість, це триваючий процес".

На його переконання, "Сполученим Штатам необхідно продовжувати, зміцнювати підтримку України як публічно, так і фізично. Повага до суверенітету України є пріоритетом для Сполучених Штатів, як казав Президент Байден".

"Я дуже розчарований тим, що Німеччина, Франція та Велика Британія не роблять більшого тиску на Кремль. Дозвольте висловитися про Мінський процес та Нормандський формат. Ви знаєте, що це – припинення вогню – було укладено в рамках цих форматів, але у вас все ще є українські солдати, які гинуть у результаті російської агресії. І ми повинні продовжувати, протидіяти цій казці, що виходить із Кремля, про яку ви знаєте", - заявив Годжес.

Читайте також: Екскомандувач військ США в Європі Годжес очікує розширення оборонної співпраці з Україною

На його думку, "міжнародне співтовариство все більше усвідомлює й все більше втомлюється від кремлівської пропаганди. Всі у світі знають, що вибори, які тільки що пройшли в Росії, були обманом. Ніхто не вірить, що це були чесні й прозорі вибори. І я думаю, що це одна з причин, чому Президент Путін також вирішив не їхати на Генасамблею ООН в США цього тижня. Не тільки тому, що він збентежений тим, що вакцина Sputnik не прийнята у всьому світі, а ще й тому, що він знав, що всі будуть дивитися на нього як на когось, кому вигідні вкрадені вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-