Екскомандувач військ США в Європі Годжес очікує розширення оборонної співпраці з Україною

Екскомандувач військ США в Європі Годжес очікує розширення оборонної співпраці з Україною

Укрінформ
Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес очікує розширення співпраці з Україною у сфері оборонної промисловості, щоб американсько-українська промисловість працювала разом.

Про це він заявив в ефірі програми «Рада нацбезпеки», розшифровку якої наводить Укрінформ.

«Звичайно, Сполучені Штати будуть продовжувати постачати військове обладнання, яке Україна запитує для сухопутних військ і для морських сил. Це важливо. По-друге, я очікую, що ми побачимо розширення співпраці в сфері оборонної промисловості, щоб американсько-українська промисловість працювала разом. Вона повинна включати деякі угоди про обмін розвідданими, щоб допомагати одне одному, тому що українці будуть бачити те, що Росія робить швидше, ніж ми, але, можливо, є деякі способи, якими ми також можемо допомогти українським Збройним силам», - сказав Годжес.

Він також згадав про систему ПРО «Залізний купол», передачу якого Україні підтримує Конгрес. «Я не знаю, чи це станеться, я не впевнений. Є багато речей, через які потрібно пройти, і, чесно кажучи, я не знаю, що це та система, яка дійсно потрібна Україні», - зауважив він.

Водночас, наголосив Годжес, щоб мати довгострокову взаємовигідну  політику військового співробітництва України і США, спершу треба «отримати підтвердженого посла в Київ», продовжити роботу щодо заповнення всіх посад у Держдепартаменті США на вищому рівні, розробити стратегію для регіону.

Читайте також: Комітет Конгресу США схвалив збільшення безпекової допомоги Україні

На запитання щодо домовленостей між Lockheed Martin і Міністерством оборони України він відповів, що «це дійсно система, яку Сполучені Штати недавно придбали, і ми навіть не впевнені, що це саме те, що потрібно. Вся концепція комплексної протиповітряної й протиракетної оборони – це більше, ніж просто ракети-перехоплювачі. Йдеться про навчання, про командування й управління, про те, що радіолокаційні датчики повинні бути десь поблизу. Ось чому я не хотів занадто сильно захищати конкретну систему для України. Тому що у вас повинен бути весь пакет, а не тільки програма запуску. І я думаю, що в України вже є технології, щоб перемістити більшу частину цього, але в Сполучених Штатах повинні бути способи допомогти в ключові моменти».

За словами Годжеса, «ключовим моментом для протиповітряної і протиракетної оборони є навчання, випробування, відпрацювання наземної системи, датчиків на Чорному морі, датчиків у повітрі. І їх практична інтеграція, особисто для мене, є єдиним способом переконання».

Фото: Brian Godette

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-